NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » PASIBRZUCHY » DANIA RÓŻNE

Przejdz do dołu strony<<<Strona: 4 / 7>>>    strony: 123[4]567

Dania różne

Tu wrzucajmy przepisy na obiadki, sałatki... :)
  
ofelcia
11.02.2010 11:51:46
poziom 6



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Świdnik

Posty: 1535 #448488
Od: 2009-3-28
u Marti wesoły
_________________
http://picasaweb.google.pl/cdromek2007/KolczykiOfelci#
  
Electra29.04.2024 07:00:35
poziom 5

oczka
  
ziemonika
11.02.2010 11:53:06
poziom 5

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Warszawa / Pomorze

Posty: 485 #448489
Od: 2009-6-5
nawet Marti czasami vegetę używa aniołek
  
Marticzi
11.02.2010 11:58:59
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: xxx

Posty: 3283 #448496
Od: 2009-3-28
hiahaha. jaki tam mistrzwesoły dodaje wegetywesoły ale staram sie malowesoły juz pisalam chybawesoły
_________________
................
  
ofelcia
11.02.2010 11:59:14
poziom 6



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Świdnik

Posty: 1535 #448497
Od: 2009-3-28
no niestety teraz wszędzie jest ta chemia smutny
na szczęście rodzice przenieśli się na wieś a mama zwariowała na punkcie ogrodnictwa i kwiatów. Warzywa i owoce mam więc swoje bez konserwantów, sztucznych barwników i chemii wesoły czasem nawet kura się znajdzie o ile babcia pozwoli na pozbawienie jej życia. Mięsa też raczej nie kupuję w sklepie tylko od kolegi taty co choduje świnki. Kiedyś jeszcze babcia chleb piekła Tak chwalicie te urządzenia do wypieków, że może i ja się skuszę wesoły
_________________
http://picasaweb.google.pl/cdromek2007/KolczykiOfelci#
  
ziemonika
11.02.2010 12:06:47
poziom 5

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Warszawa / Pomorze

Posty: 485 #448505
Od: 2009-6-5
a mnie gotować nauczył mój mąż (z wykształcenia kucharz) i nie wiem czy to wstyd czy nie lol
  
ziemonika
11.02.2010 12:12:29
poziom 5

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Warszawa / Pomorze

Posty: 485 #448513
Od: 2009-6-5
u nas jest tak, że jak zapraszamy gości to już nawet nie pytają kto gotował - wiadomo bardzo szczęśliwy
układ jest taki: ja gotuję na co dzień, a mąż dla gości, na święta lub inne ważne okazje aniołek
  
Marticzi
11.02.2010 12:15:33
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: xxx

Posty: 3283 #448517
Od: 2009-3-28
U nas w domu tez moj tata gotowalwesoły i tak jest do tejk pory....tzn nie zeby mama nic nie zrobila czy nie potrafilawesoły
_________________
................
  
ofelcia
11.02.2010 12:20:46
poziom 6



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Świdnik

Posty: 1535 #448529
Od: 2009-3-28
u mnie niestety mąż nie kwapi się do gotowania chociaż chętnie mi pomaga wesoły
_________________
http://picasaweb.google.pl/cdromek2007/KolczykiOfelci#
  
Marticzi
11.02.2010 12:28:16
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: xxx

Posty: 3283 #448544
Od: 2009-3-28
a moj maz sie kwapiwesoły tylko czasu nie ma najczesciej....dobrze ze my zawsze musimy go znalezcoczko
_________________
................
  
isw
11.02.2010 13:22:20
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Posty: 1743 #448657
Od: 2009-3-30
To z biustami jest tak,
Potrzebne biusty,pory i śmietana.
Ilościowo-dwa pory na jedną parę biustów.
Pory pokroić w miarę drobno,udusić,dodać pokrojone biusty,podsmażyć a pod koniec dodać śmietanę.Całość dusić z 10 min.Oczywiście sól,pieprz albo vegeta,jak kto lubi oczko))
Proste i smaczne oczko)))
Dodam,że nie lubię śmietany i praktycznie nie używam w kuchni (zupy i sosy zaprawiam mlekiem)ale to danie stanowi wyjątek!
aniołekaniołekaniołek
_________________
Pozostawmy piękne kobiety mężczyznom bez wyobraźni.
— Marcel Proust
  
ofelcia
11.02.2010 14:34:07
poziom 6



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Świdnik

Posty: 1535 #448778
Od: 2009-3-28
ale to musi być pyszne, przepyszne!!!!
_________________
http://picasaweb.google.pl/cdromek2007/KolczykiOfelci#
  
Electra29.04.2024 07:00:35
poziom 5

oczka
  
envelope
11.02.2010 19:51:07
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Posty: 3224 #449327
Od: 2009-9-29
Uwielbiam por, dodany do róznych potraw daje pyszny smak! wesoły Super przepis Iwonko! Dzieki! aniołek :*
A mój mąż nic nie robi, w ogóle mi w niczym nie pomaga, nie mówiąc o gotowaniu, całymi dniami i nocami nie ma go w domu, własciwie to... nie wiem gdzie jest. pan zielony
_________________
Popatrz w lustro, widzisz ten słód? Aż bije po oczach ;) To Ty! Uśmiechnij się :):):)
  
envelope
11.02.2010 19:54:16
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Posty: 3224 #449331
Od: 2009-9-29
A ja nigdy w życiu nie używałam vegety, nawet nie bardzo wiem co to jest. zaniemówił Używam sól i pieprz. aniołek Jak pasuje czosnek, czasem jakieś zioła albo ciut przyprawy jakiejś (do ryby, mięcha, kurczęcia).
_________________
Popatrz w lustro, widzisz ten słód? Aż bije po oczach ;) To Ty! Uśmiechnij się :):):)
  
monia123
11.02.2010 21:54:12
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Bielsko-Biała

Posty: 2264 #449506
Od: 2009-3-29
Marti, ja też nie używam vegety. Gulasz robię podobnie tylko wrzucam na gorący olej z niewielką ilością masła i pokrojoną w kostkę cebulką. Zarumieniam dosyć mocno. Jak już ma kolor brązowawy podlewam nieiwleką ilością wody, tak by mięso zawsze nieco wystawało i wtedy dodaję przyprawy czosnek, pieprz, sól i paprykę. Gotuję do miękkości i sos zagęszczam tak że w kubeczku mieszam mąkę z wodą i wlewam do gulaszu. i do rosołu też nie daję vegety ni kostki, rosół gotuję z dwóch lub trzech gatunków mięsa.
  
katarzynapo
11.02.2010 21:58:38
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Łódź

Posty: 1704 #449514
Od: 2009-3-28
tak jak i ja; jestem przeciwniczką wszelkich kostek i polepszaczy i nie stosuję ich wcale, rosół pyszny to zasługa dobrej kury i długiego (3 godz około) gotowania
  
monia123
11.02.2010 22:15:24
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Bielsko-Biała

Posty: 2264 #449536
Od: 2009-3-29
Tak jest. Do rosołu dodaję cebulę, którą podpiekam, dodaję ząbek czosnku i pietruchę zieloną, którą potem muszę wyciągnąć bo mały zielonego nie zje!
  
illusionka
13.02.2010 13:03:17
poziom 5



Grupa: Użytkownik

Posty: 467 #451146
Od: 2009-6-1
bulki zapiekane z tunczykiem
pyszny pomysl na sniadanie badz kolacje. aromatyczne, chrupiace, cieplutkie...
Składniki
• feta
• ser żółty
• tuńczyk
• bułka
• pomidory

z bułek odkroić kapelusze, wydrążyć środki.tuńczyka (w puszce) odsączyć, wymieszać z rozdrobniona feta i pokrojonymi w kostkę pomidorami. przyprawić (raczej pieprzem bo feta jest słona). masą wypełnić bułki. na wierzch rozłożyć paski żółtego sera. zapiekać aż bułki będą rumiane.
Smacznego (przepis znalazłam na stronie z pierwszego tłoczenia. Polecam bo są tam fajne przepisy

_________________
"Życie nie jest mierzone liczbą oddechów,ale liczbą momentów, które zapierają nam dech w piersiach"
  
illusionka
13.02.2010 13:33:33
poziom 5



Grupa: Użytkownik

Posty: 467 #451198
Od: 2009-6-1
pomidory o tej porze roku nie są takie mocno soczyste i pięknie się łączą z mokrą fetą i tworzą pastę. Też początkowo się obawiałam ale wyszły ok.
_________________
"Życie nie jest mierzone liczbą oddechów,ale liczbą momentów, które zapierają nam dech w piersiach"
  
dana
13.02.2010 13:59:46
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: DEBRZNO

Posty: 2976 #451241
Od: 2009-3-28
Dla Ciebie ofelciuwesoływesoływesołyFasola Jaś,kupuję większą,kiełbasa(kwestia wyboru oraz boczek wędzony), cebula,marchew krojona w kostkę (kupuje gotową Horteksowską dwa opakowania), seler(jeden duży), pietruszka(cztery duże) oraz koncentrat pomidorowy.Fasolę zamaczam gorąca wodą i odstawiam na 1 do 2 godz. celem jej zmiękczenia.Wrzucam do garnka, dodaję liście laurowe oraz ziele angielskie i gotuję około 60 min.Pamiętaj aby zawsze dolewać wodę gorącą w przypadku jej wyparowywania! W między czasie przygotowuję krojąc w kostkę boczek oraz kiełbasę i cebulę.Najpierw podsmażam boczek, potem dodaję kiełbasę, a na koniec cebulę.Żadnych przypraw na razie nie dodajemy! Dodaję na koniec podsmażenia 4 łyżeczki cukru przy tym parę razy mieszając.Odstawiamy i dodajemy do fasolki i warzyw!Z przypraw na koniec do smaku sól, pieprz oraz majeranek no i oczywiście koncentrat pomidorowy.SMACZNEGO!
_________________
"Nie chodzi o to,aby iść do celu,chodzi o to,aby iść po słonecznej stronie.I trzeba mieć dużo zaufania do ludzi,z którymi idziesz tą samą drogą.To jest zasadnicza rzecz.Jak nie masz zaufania, to znaczy-jesteś sam."Marek Edelman
  
ofelcia
13.02.2010 14:07:32
poziom 6



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Świdnik

Posty: 1535 #451247
Od: 2009-3-28
dzięki Dano, jesteś kochana wesoły mąż wyjeżdża (nie lubi fasoli), więc nagotuję cały gar i będę jeść przez tydzień pan zielony
_________________
http://picasaweb.google.pl/cdromek2007/KolczykiOfelci#
  
Electra29.04.2024 07:00:35
poziom 5

oczka

Przejdz do góry strony<<<Strona: 4 / 7>>>    strony: 123[4]567

  << Pierwsza     < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » PASIBRZUCHY » DANIA RÓŻNE

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny