NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » PASIBRZUCHY » DANIA RÓŻNE

Przejdz do dołu strony<<<Strona: 5 / 7>>>    strony: 1234[5]67

Dania różne

Tu wrzucajmy przepisy na obiadki, sałatki... :)
  
dana
13.02.2010 14:41:48
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: DEBRZNO

Posty: 2976 #451290
Od: 2009-3-28
Proponuję w słoiki,dokonaj pasteryzacji, i masz jak znalazł na 2 miesiącepan zielonypan zielonypan zielonyMasz ochotę odkręcasz i danie gotowe.Leczo tez tak robię!
_________________
"Nie chodzi o to,aby iść do celu,chodzi o to,aby iść po słonecznej stronie.I trzeba mieć dużo zaufania do ludzi,z którymi idziesz tą samą drogą.To jest zasadnicza rzecz.Jak nie masz zaufania, to znaczy-jesteś sam."Marek Edelman
  
Electra20.04.2024 00:43:23
poziom 5

oczka
  
ofelcia
13.02.2010 14:45:12
poziom 6



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Świdnik

Posty: 1535 #451291
Od: 2009-3-28
chyba tak zrobię wesołya na leczo przepis podasz?
_________________
http://picasaweb.google.pl/cdromek2007/KolczykiOfelci#
  
dana
13.02.2010 14:54:26
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: DEBRZNO

Posty: 2976 #451309
Od: 2009-3-28
Pewnie,że podam.Najczęściej robię z mięsa z dzikazaniemówiłzaniemówiłzaniemówiłzaniemówił indykazaniemówiłzaniemówiłzaniemówił i parówek(te grubsze)zaniemówił papryka: czerwona, żółta i zielona,cebula,pieczarki, groszek, fasolka biała,czerwona, kukurydza konserwowa, koncentrat pomidorowywykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikMięsko d wyboru podsmażam i na koniec dodaję cebulę.Wkładam do garnka.Podsmażam oddzielnie paprykę, robię to na maśle(nie zakrywaj patelni), pieczarki na maśle( nie zakrywaj patelni).Wrzucasz do garnka.Na koniec dodajesz odsączony groszek, fasolki i kukurydzę oraz koncentrat.Do smaku sól i pieprz, papryka słodka mielona i ostra.SMACZNEGO!!!Proponuję w słoiczki i też pasteryzuj.Podaję z ryżem lub z makaronemwesoływesoływesoły
_________________
"Nie chodzi o to,aby iść do celu,chodzi o to,aby iść po słonecznej stronie.I trzeba mieć dużo zaufania do ludzi,z którymi idziesz tą samą drogą.To jest zasadnicza rzecz.Jak nie masz zaufania, to znaczy-jesteś sam."Marek Edelman
  
dana
13.02.2010 14:55:55
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: DEBRZNO

Posty: 2976 #451312
Od: 2009-3-28
To leczo też często podaję na placek ziemniaczany, tylko dodaje na gorące leczo ser starty i również na makaronwesoływesoływesoły
_________________
"Nie chodzi o to,aby iść do celu,chodzi o to,aby iść po słonecznej stronie.I trzeba mieć dużo zaufania do ludzi,z którymi idziesz tą samą drogą.To jest zasadnicza rzecz.Jak nie masz zaufania, to znaczy-jesteś sam."Marek Edelman
  
ofelcia
13.02.2010 14:58:05
poziom 6



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Świdnik

Posty: 1535 #451318
Od: 2009-3-28
no boskie te przepisy i nawet łatwe do wykonania wesoły tak się cieszę bardzo szczęśliwy
_________________
http://picasaweb.google.pl/cdromek2007/KolczykiOfelci#
  
dana
13.02.2010 15:01:40
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: DEBRZNO

Posty: 2976 #451328
Od: 2009-3-28
Bardzo łatwe, dlatego ja się ich imampan zielonypan zielonypan zielony
_________________
"Nie chodzi o to,aby iść do celu,chodzi o to,aby iść po słonecznej stronie.I trzeba mieć dużo zaufania do ludzi,z którymi idziesz tą samą drogą.To jest zasadnicza rzecz.Jak nie masz zaufania, to znaczy-jesteś sam."Marek Edelman
  
Marticzi
13.02.2010 15:28:43
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: xxx

Posty: 3283 #451398
Od: 2009-3-28
superwesoły jeszcze fasolki nie robilam wesoły chetnie sprobujewesoły
_________________
................
  
Marticzi
13.02.2010 15:30:51
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: xxx

Posty: 3283 #451400
Od: 2009-3-28
Te buleczki tez ciekawie brzmiawesoły a ten kapelusz odkrojony z bulki juz potem nie jest uzywany??
_________________
................
  
Marticzi
14.02.2010 15:38:20
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: xxx

Posty: 3283 #452628
Od: 2009-3-28
Kasiupo , Moniu jakich dodajecie przypraw do rosolu??
_________________
................
  
katarzynapo
14.02.2010 15:52:21
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Łódź

Posty: 1704 #452650
Od: 2009-3-28
właśnie dziś gotowałamwesoły, ja daję sól, pieprz, liść laurowy i jak mam to kawałek imbiru, też przypiekam nad ogniem cebulę, jak Monia i jeszcze czosnek w ząbkach wrzucam
  
monia123
14.02.2010 16:02:31
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Bielsko-Biała

Posty: 2264 #452667
Od: 2009-3-29
To dokładnie tak jak ja tylko liścia nie daję, cebula, czosnek, marchewka, pietruszka, natka,seler.
  
Electra20.04.2024 00:43:23
poziom 5

oczka
  
Marticzi
15.02.2010 13:51:59
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: xxx

Posty: 3283 #453707
Od: 2009-3-28
No tak , podstawa to nawrzucac najwiecej warzyw ile sie mabardzo szczęśliwy
_________________
................
  
Jutka
15.02.2010 14:34:00
poziom 5



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Łódź

Posty: 728 #453749
Od: 2010-1-17
Obiecana golonka w piwie:
Zakupić golonki, ilość według uznania i możliwości konsumujących. Ugotować tak ok.1,5 - 2 godziny z liściem laurowym, solą, pieprzem, zielem ang, warzywami (marchewka, pietruszka, seler), kilka ząbków czosnku i trochę kminku nie mielonego. Gdy będzie średnio miękkie (tak żeby ciężko widelec wchodził) wyjmujemy, układamy na blasze i polewamy połową ilości takiego oto sosu: szklanka piwa, pół szkl oleju, łyżka, dwie miodu, 2 łyżeczki zmielonego kminku (ja daje w całości). Piec w takiej glazurze około 1-1,5h, w połowie pieczenia jeszcze polać glazurą. Pychotka. Do tego robię chrzan z miodem (w proporcji 2 części chrzanu 1 część miodu)pan zielony
_________________
http://www.dzieckomoda.pl/
  
envelope
15.02.2010 14:40:26
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Posty: 3224 #453757
Od: 2009-9-29
Jeju, ale potrawa! Nigdy podobnie miodowej nie jadłam. bardzo szczęśliwy Golonkę wieki temu próbowałam. Ciekawe, czy jakbym to zrobiła (o ile by mi wyszła), to w domu byliby amatorzy. cool
_________________
Popatrz w lustro, widzisz ten słód? Aż bije po oczach ;) To Ty! Uśmiechnij się :):):)
  
Jutka
15.02.2010 18:04:03
poziom 5



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Łódź

Posty: 728 #454001
Od: 2010-1-17
moje dzieci są wielkimi fanami tej potrawy, ale bez chrzaniku lol
_________________
http://www.dzieckomoda.pl/
  
jocelka
15.02.2010 18:25:31
poziom 4

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Stare Miasto k.Konina

Posty: 333 #454049
Od: 2009-11-30
Rosół podstawa to dobre mięso (najlepiej mieszane)włoszczyzna z przypraw maggi w sezonie mam w ogródku,zimą mrożony ten sam z ogródka,liść laurowy,kilka ziaren ziela angielskiego,cebula przysmażona,świeży pieprz,kostka bulionowa rosół z kury
  
monia123
15.02.2010 20:38:46
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Bielsko-Biała

Posty: 2264 #454297
Od: 2009-3-29
To ja tak robię tylko nie dodaję kostki bulionowej.
  
Marticzi
24.02.2010 13:48:15
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: xxx

Posty: 3283 #469725
Od: 2009-3-28
Ja mam pytanie do tych piersi z porami. Czy tych kawalkow kurczaka nie trzeba najpier usmazyc a dopiero pozniej wrzucic pory? Czy pora puszcza duzo soku? bo jak tak to wlasnie sie zastanawialam czy ten kurczak da rade sie jakos podpiec potem.......?
_________________
................
  
katarzynapo
27.02.2010 13:03:42
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Łódź

Posty: 1704 #473817
Od: 2009-3-28
Szpinak

paczka mrożonego szpinaku
opakowanie śmietany (małe) lub jogurtu naturalnego
1-2 ząbki czosnku
sól, pieprz

Rozmrażamy szpinak na patelni i odparowujemy wodę; dodajemy czosnek, śmietanę i przyprawy.
I gotowe!
ja lubię dodac jeszcze: ser pleśniowy "Lazur", suszone pomidory z zalewy (można to i to razem), albo zielone winogrona przekrojone na pół;

PYCHA!!!!!!!!!!
  
envelope
27.02.2010 14:26:40
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Posty: 3224 #473899
Od: 2009-9-29
Hihihii Kasiu, ja podobnie doprawiam, oprócz pomidorów i winogron aniołek
Bardzo lubię szpinak, kupię chyba na jutro aniołekaniołekaniołekaniołek Narobiłyście mi apetytu. bardzo szczęśliwy
_________________
Popatrz w lustro, widzisz ten słód? Aż bije po oczach ;) To Ty! Uśmiechnij się :):):)
  
Electra20.04.2024 00:43:23
poziom 5

oczka

Przejdz do góry strony<<<Strona: 5 / 7>>>    strony: 1234[5]67

  << Pierwsza     < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » PASIBRZUCHY » DANIA RÓŻNE

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny