NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » PASIBRZUCHY » DESERY I INNE PYSZNOŚCI

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 3>>>    strony: [1]23

Desery i inne pyszności

Jak w temacie :)
  
la_nina
14.07.2009 09:29:16
poziom 4



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Warszawa

Posty: 377 #291330
Od: 2009-5-19
potrzebuje przepis na tort lodowy (najlepiej śmietanowy z malinamioczko
wole nie ryzykować własną twórczością, bo goście będą.
Znacie jakiś sprawdzony przepis?
  
Electra29.03.2024 13:53:45
poziom 5

oczka
  
envelope
12.10.2009 22:53:02
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Posty: 3224 #339413
Od: 2009-9-29
Zachciało mi się słodkiego chory A tu czas spać. Nutella, banany, migdały i chleb? To można zjeść? pan zielony Mam tylko opiekacz z czasów PRL'u, nie dam rady tego zrobić, chyba że w piekarniku. Ktoś próbował czy to zjadliwe? poruszony
_________________
Popatrz w lustro, widzisz ten słód? Aż bije po oczach ;) To Ty! Uśmiechnij się :):):)
  
Zaba
24.10.2009 23:44:26
Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Toruń

Posty: 8 #348983
Od: 2009-4-3
Wszystkim pożeraczom słodkości polecam stronę bardzo szczęśliwy :
http://mojewypieki.blox.pl/html

Super przepisy, szczególnie na serniki bardzo szczęśliwy Mniam bardzo szczęśliwy
  
Marticzi
25.10.2009 07:24:04
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: xxx

Posty: 3283 #349021
Od: 2009-3-28
pyszne slodkosci wesoły juz gdzies polecalysmy jakies blogi, nie pamietam gdzie to sie zapodzialo.
_________________
................
  
erling13
25.10.2009 09:15:19
poziom 6



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Kraków

Posty: 1258 #349049
Od: 2009-6-3
http://whiteplate.blogspot.com/2008/04/perfect-brownie.html Marti o ten ci chodziło??Ja sobie aż w ulubionych zapisałamwesoły
_________________
Uśmiech to taka krzywa, która wszystko prostuje:)
  
Marticzi
25.10.2009 09:41:13
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: xxx

Posty: 3283 #349059
Od: 2009-3-28
Tak ja chyba ten podawalam. I jeszcze jakis byl podany przez kogos wesoły
_________________
................
  
Zaba
25.10.2009 10:52:30
Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Toruń

Posty: 8 #349090
Od: 2009-4-3
Ja szczególnie polecam ten sernik :
http://mojewypieki.blox.pl/2008/09/Sernik-orzechowy.html

I jeszcze migdałowy, z piernikami...
I oczywiście sernikobrownies bardzo szczęśliwy
http://mojewypieki.blox.pl/2007/03/Sernikobrownies-z-malinami.html

bardzo szczęśliwy
  
katarzynapo
25.10.2009 11:00:04
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Łódź

Posty: 1704 #349093
Od: 2009-3-28
niech no ja tylko podłączę piekarniktaki dziwnytaki dziwny, ale to będzie możliwe dopiero w listopadzie...
  
envelope
25.10.2009 12:05:16
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Posty: 3224 #349121
Od: 2009-9-29
Uspokójcie się! wesoły
_________________
Popatrz w lustro, widzisz ten słód? Aż bije po oczach ;) To Ty! Uśmiechnij się :):):)
  
envelope
25.10.2009 12:05:58
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Posty: 3224 #349122
Od: 2009-9-29
Żaba, upiecz szybko coś, po co narobiłaś apetytu na słodkości chory
_________________
Popatrz w lustro, widzisz ten słód? Aż bije po oczach ;) To Ty! Uśmiechnij się :):):)
  
Zaba
25.10.2009 13:01:34
Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Toruń

Posty: 8 #349172
Od: 2009-4-3
bardzo szczęśliwy bardzo szczęśliwybardzo szczęśliwy
  
Electra29.03.2024 13:53:45
poziom 5

oczka
  
la_nina
22.11.2009 11:01:20
poziom 4



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Warszawa

Posty: 377 #371034
Od: 2009-5-19
Izo bo tak na prawde nie ma cukry waniliowego, tylko wanilinowy, bo wanilina to taka substancja, która imituje smak wanilii, też ostatnio się tego dowiedziałam i byłam zdziwionaoczko
dzien dobry!!
  
Zaba
22.11.2009 11:39:02
Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Toruń

Posty: 8 #371047
Od: 2009-4-3
Dzień dobry wesoły
Ja też się zdziwiłam jak to odkryłam. Teraz zamiast cukru wanilinowego używam najczęsciej ekstraktu z wanilii:
http://mojewypieki.blox.pl/2008/12/Ekstrakt-z-wanilii.html
Ma trochę inny smak niż to do czego jesteśmy przyzwyczajeni, ale naprawdę polecam wesoły
Jak się zamówi wanilię z allegro to nawet nie wychodzi przesadnie drogo oczko

  
katarzynapo
29.11.2009 14:14:44
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Łódź

Posty: 1704 #377032
Od: 2009-3-28
link do ciasta oczko

TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA

  
envelope
29.11.2009 18:58:02
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Posty: 3224 #377194
Od: 2009-9-29
Dzięki za przepis Kasiu aniołek
_________________
Popatrz w lustro, widzisz ten słód? Aż bije po oczach ;) To Ty! Uśmiechnij się :):):)
  
katarzynapo
04.12.2009 19:07:29
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Łódź

Posty: 1704 #381072
Od: 2009-3-28
dziewczyny, linka do super babeczek, pychaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA

  
jocelka
21.01.2010 15:12:24
poziom 4

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Stare Miasto k.Konina

Posty: 333 #419732
Od: 2009-11-30
Tu mnie jeszcze nie było;-)Obiecany "Babuni Murzynek"
1 kostka Kasi (lub innego Waszego ulubionego tłuszczu)
4 łyżki kakao
pół szklanki gorącej wody
2 szklanki cukru

Wszystkie podane składniki włożyć do garnka i zagotować na małym ogniu,następnie odlać pół szklanki masy,która posłuży do dekoracji upieczonego już ciasta,resztę wystudzić

4 jaja
cukier waniliowy
2 szklanki mąki wrocławskiej,puszystej lub jakiejkolwiek innej byle by była pszenna
pół szklanki mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 duże jabłka<ok.kg> (z reguły wybieram Boskopa lub Szarą Renetę)ale tu pozostawiam dowolność

Jabłka obrać,wykroić gniazda nasienne,następnie pokroić na dowolnej grubości kawałki (jeśli ktoś woli można zetrzeć jabłka na tarce)ale wg.mnie lepiej smakują jak są w kawałkach
Do wystudzonej kakaowej masy wrzucamy 4 zółtka i cukier waniliowy - dobrze zmiksować.
Następnie obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia
Ubijamy pianę z jaj(wcześniej dodać szczyptę soli)na sztywno.
Do powstałej masy przełożyć ubitą pianę i delikatnie wymieszać łyżką,następnie dodać pokrojone jabłka i połączyć z ciastem.
Na uprzednio przygotowaną blachę lub tortownicę ( wysmarowane masłem i bułką tartą lub kaszą manną) wyłożyć ciasto i równomierni rozłożyć.
Piec w nagrzanym piekarniku w temparaturze 180 stopni przez 45-50 minut (oznaką upieczonego ciasta będzie jego spękanie i odchodzenie od boków formy)
Na upieczone ciepłe ciasto wylewamy pozostawioną polewę.
Smacznego:-)
  
envelope
21.01.2010 15:16:40
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Posty: 3224 #419742
Od: 2009-9-29
Super Jocelko, dzieki wesoły
A ja mam gdzieś przepis na piernik, z którego zawse wychodzi zakalec, chcecie? pan zielonypan zielonypan zielony Nie robiłam go ponad 20 lat oczko Zawsze nim mamę straszyłam pan zielony
_________________
Popatrz w lustro, widzisz ten słód? Aż bije po oczach ;) To Ty! Uśmiechnij się :):):)
  
ofelcia
21.01.2010 15:18:15
poziom 6



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Świdnik

Posty: 1535 #419745
Od: 2009-3-28
jak zakalec to chcę pan zielonypan zielonypan zielony
_________________
http://picasaweb.google.pl/cdromek2007/KolczykiOfelci#
  
jocelka
21.01.2010 16:10:19
poziom 4

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Stare Miasto k.Konina

Posty: 333 #419811
Od: 2009-11-30
Apropos zakolcu jakiś czas temu,na szybko zaprosili nas Sąsiedzi,więc zabrałam się za owego murzynaska,nie za dużo miałam czasu,więc najzwyczajniej w świecie nie dopiekł sie w środku;-)Sąsiad i jego syn prawie jednoczesnie stwierdzili jakie dobre to ciasto z tym budyniem w srodku:-)i tej wersji się trzymajmy:-)
  
Electra29.03.2024 13:53:45
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 3>>>    strony: [1]23

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » PASIBRZUCHY » DESERY I INNE PYSZNOŚCI

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny